"Én a vízre úgy haragszom,
amíg élek, meg nem iszom,
árkot mosson, malmot hajtson,
csak a torkomra ne jusson."

2012. február 20., hétfő

Beköszönő

Óriási megtiszteltetésként élem meg, hogy ekkora irodalmi magaslatokba emeltek, és örülök, hogy itt lehetek. Mivel igazi koncepció nem született a közös blogolás terén, én arra gondoltam, inkább a borfogyasztási tapasztalataimat osztanám meg veletek, egyfajta virtuális sommelier szerepet szeretnék itt betölteni.

A borral már kisgyerek koromban közeli kapcsolatba kerültem, a vidéki rokonok elengedhetetlen kiegészítője volt a jóféle savanya házibor (igen-igen, természetesen nova szőlőből), persze tinédzserkoromban én is végigjártam a szórakozóhelyek óccsó és ütős VBK-s lépcsőit, hogy aztán idővel megismerjem és megszeressem a minőségi borokat, hogy a későbbiekben az aromájukat még jobban előhozó ételeket párosíthassam hozzájuk.

Remélem, nem leszek túl unalmas (ha igen, lőjetek le, de előre bocsátom a kritikát nehezen viselem!), igyekszem kevés kis szőlő- és bortörténetet is mellékelni, melyek ismeretét én abszolút autodidakta módon szereztem, és minél jobban belelátok, annál kisebbnek érzem a tudásom. (ez is amolyan hályogkovács-szerű érzés) Ahhoz, hogy kellően tisztelhessük és szerethessük a bort, ismernünk is kell annak történetét, a különböző teroárokon honos szőlőfajtákat. S még mielőtt valaki a sznobság billogát sütné rám, nem, nem vagyok az, az elmúlt évtizedek elhitették velünk, hogy a bor ismerete és szeretete nem tartozik a kultúránk részéhez, pedig jajdehogynem!

Kedves virtuális Combibatorok, kalandra fel!

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. aztán majd jöhetnél, valami kedvenc verseddel Te is! abból nem lehet itt megélni, hogy tőled származik az oldal mottója. (vagy tán nem kaptál a fő-fő rendszer-gazdasszonyól hozzáférést? :)

      Törlés
    2. Már bemásoltam egy fél drámát, amit nem olvastatok el. :)

      Pedig bíztam benne, hogy a mottó elég lesz, főleg így, hogy még azt sem én tettem ki. :D

      A vers amúgy nem az erősségem, de majd igyekszem.

      Törlés
    3. De én elolvastam.
      És asszem most ülök egy darabig a tízpercnyi babéromon :)

      Törlés